Bazlama Tarifi – Tatlılarım

Merhaba arkadaşlar herkese merhaba 🙌 Bugün size denemeniz için bir tarif vermek istiyorum.

Eskiden köylerde bir şömine vardı ve mahallenin kadınları toplanıp sohbet eder, yer ve yermiş. Şimdi, geçmişin hiçbir detayı yok. Resmi olarak feshedildik. Bildiğim kadarıyla eskisi gibi olmasa da evde tavayı değiştirmeye çalışıyorum. size de tavsiye ederim. Planlamayı bırak ✋

Miss gibi ev yapımı ekmek yapmak için önce dört su bardağı unu karıştırma kabımıza alalım.

Bir çay kaşığı tuz ekleyin. Bir kaç damla zeytinyağı gezdirelim.

Not: Hamuru yumuşatmak için zeytinyağı kullanıyoruz.

Ardından kontrollü bir şekilde azar azar su ekleyerek yoğurmaya başlayalım.

Tüm suyu bir kerede transfer etmeyin. Ekmeğiniz cıvık olacak.

İyice yoğurduktan sonra hamurunuzu yoğurma kabına alalım. Hamurdan küçük bezeler yapalım. Hamurunuzu hamur tahtasına veya tezgahın üzerine koyabilirsiniz. Ben tezgahta yaptım.

Hamurun alt kısmından biraz un alalım ve bir iğne ile yuvarlak şekilde sarmaya başlayalım.

Tavamızı ocağa alıp ısıtalım. İçine katladığımız hamuru koyalım. Baş aşağı pişirelim.

Hamur bitene kadar bu işleme devam edelim. Ekmek (ekmek) tarifimiz hazır.

Deneyecek arkadaşlarımıza kolay gelsin.

Afiyet olsun aşkım 😉

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın