Sıhıl Mahşi Kralı – Tatlılarım

Merhaba arkadaşlar bugün sizlere Hatay şihıl mahşi tarifi sunmak istiyorum. Şımarık etin kralı olarak da adlandırılan bu yemeği bence hayatınızda bir kez yemelisiniz, harika bir tadı var.

Çamurumuzun iç çamurunu hazırlayarak Şah Dolması Sıhıl Mahşi yapma işlemine başlıyoruz. Bu nedenle soğanı çok ince doğrayalım. Tavadaki kızgın yağa soğanı ekleyelim, yumuşamaya başlayınca etleri ilave edelim, tencerenin kapağını kapatalım ve ara ara kıymayı karıştıralım.

Kıyma suyunu bırakıp suyunu çekerken pişen bezelyeleri de karışıma ekleyelim. O halde tuz ve baharatları ekleyip karıştırıp iki dakika kavuralım ve ardından tavayı ocaktan alalım.

Kabaklarımızı yıkayalım, kenarlarına çatal yardımıyla çizikler atalım ve içini boyayalım. Şıhıl mahşi için özellikle küçük kabaklara ihtiyaç var ama kabaklarınız yoksa ve kabaklarınız büyükse iki veya üç parçaya bölüp kabakları oyalım. Oyma yaparken kenarları çok inceltmeyelim kenarlar biraz et olsun.

Tavadaki kızgın yağa kabakları atalım. Her şeyi eşit şekilde çevirerek, pembeleşmeden ve kurumadan kızartalım ve bir tabak yardımıyla kağıttan çıkaralım.

Kabak içine yerleşmiş kıyma ile eşyalarımızı dikkatlice dolduralım. Domates dilimlerini ağzına alıp pişirme tepsisine koyalım.

1 yemek kaşığı salçayı yaklaşık iki bardak suyun içine tepsinin altını kapatacak şekilde koyalım, karıştıralım ve tepsinin kenarından dökelim.

200 derece önceden ısıtılmış fırının altındaki rafa koyalım. 30 dakika pişmesine izin verin.

Yemek piştiğinde fırını kapatın ve yemeği fırının kapağını açmadan 15-20 dakika sıcak fırında bırakın.

Yoğurdu geniş bir kaba alıp üzerine biraz tuz, bir diş sarımsak ekleyip topak kalmayana kadar çırpalım ve şıl mahşisin üzerine dökerek servis edelim.

Deneyecek olanlara bol şans.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın