Etli Buryan Pirinç Tarifi için,
Etleri düdüklü tencereye alalım.
1 adet soğanı soyun ve hepsini düdüklü tencereye alın.
6 su bardağı sıcak su ekleyip pişirme kapağını kapatın.
Düdük çalınca 15 dakika Diğer yandan 2 adet soğanın kabuklarını soyun ve 1/2 aya bölün.
Tavaya sıvı yağı koyalım.
Soğanı koyalım, ardından pirinci koyup biraz kavuralım, baharatları ekleyip karıştıralım, ocaktan alıp eti derin bir cam kabın altına koyalım.
Ardından pirinci koyun ve et suyunu pirincin üzerine dökün.
Fırın tepsisini alüminyum folyo ile kaplayın.
180°C’deki fırına verelim, ara sıra kontrol edelim. Gerekirse biraz su ekleyebilirsiniz.
Pirinç suyunu alıp piştiğinde 15 dakika. kadar rahatlayalım.
Sonra servis yapın ve tadını çıkarın
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]