Yaprakları bol zeytinyağı ile sarın.

Bol Malzemeli Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tarifi için önce yapraklarımızı tuzlu ve sıcak suda 5-10 dakika bekleterek ayıklıyoruz. Sarmaya hazırlanmak için yumuşatılırlar.

İnce kıyılmış soğan, sarımsak ve çam fıstığını alıp tenceremizde kavuruyoruz ardından içine salçamızı ve domatesimizi ekleyip hızlıca devam ediyoruz.

Daha sonra içine pirinç ve bulguru ekleyip karıştırıp kuş üzümü, limon suyu, nar suyu ve tüm baharatları sırasıyla ekleyip karıştırarak pişiriyoruz.

Son olarak çok güzel kestiğimiz taze yaprakları ilave ediyoruz ardından 1 çay bardağı sıcak su ekleyip 1-2 tık yapıp altını kapatıp dinlendiriyoruz.

Kurulumumuz dinlenip soğuduktan sonra yapraklarımızı teker teker sararak tenceremize yerleştiriyoruz.

Bütün yapraklar sarılıp piştikten sonra 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı döküyoruz, 1 limonu sıkıyoruz, biraz tuz serpiyoruz, bir tabakla örtüyoruz, daha sonra tencerenin kapağını kapatıyoruz ve yaklaşık 1,5 su bardağı su ekliyoruz. ve çok düşük ısıda pişirin.

Çok Malzemeli Zeytin Yapraklarımız pişirildiğinde ve dinlendiğinde mükemmel 👍

Afiyet olsun bal şeker ❤️

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın