Soğan Dolması Tarifi için,
Öncelikle soğanlarımızı güzelce yıkayıp başlarını ortadan ikiye kesip sıcak suya atıp yumuşamasını ve açılmasını bekliyoruz.
Yumuşadığında duruyoruz ve soğuyunca yavaş yavaş parçaları ayırıyoruz, ipleri çıkarıyoruz.
Daha sonra doğradığımız tüm etleri bir kapta güzelce karıştırıyoruz.
Tek tek doğradığımız soğanın içine kıymayı koyup dondurup tenceremize alıyoruz.
Şimdi sos zamanı; Suya domates, zeytinyağı ve tuzu ekleyip karıştırın.
Soğanın içindeki kabın üzerine dökün ve çok kısık ateşte iyice pişirin.
Güzelce kavrulmuş soğanlarınız sıcak olarak yenebilir, yanında yoğurt, turşu 😋😋😋
Afiyet olsun bal şeker ❤️
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]