Merhaba arkadaşlar kahvaltının vazgeçilmezi nefis bir lezzet daha paylaşıyorum inanın favori tarifiniz olacak. Kahvaltınızı hazırlayabilir ve beş dakikada afiyetle yiyebilirsiniz. Yiyebileceğiniz patatesleri haşlamadan sofralarınızın tadını çıkarmanın harika bir yolu, mutlaka denemelisiniz.
Kahvaltılık Patates yapmak için öncelikle orta boy patatesleri yıkayalım, güzelce yıkayalım, küp küp doğrayalım ve uygun bir tabağa alalım. Kenarda satmasını bekleyelim.
Ardından geniş ve geniş bir tavaya yarım çay bardağı zeytinyağını ekleyelim. Ocağı açalım. Bir kenarda bekleyen patatesleri dökelim ve kapağını kapatalım. 10-15 dk. Ara sıra karıştırarak, kapağı kapalı olarak yüksek ateşte pişirin.
O halde ocağımızı orta ateşe getirelim ve 5 dakika kadar soğanı eşit şekilde yakalım, kabuklarını soyun, yıkayalım, piyazlık ince ince serpelim.
Kızarmış patatesleri ilave edelim, tekrar kapağını kapatalım ve düşük ısıda soğanlar kızarana kadar, kapağı kapalı olarak ara ara karıştırarak kızartalım. Bu noktada zeytinyağınız biterse, daha fazlasını ekleyebilirsiniz. Dilerseniz tereyağı da ekleyebilirsiniz, çok lezzetli oluyor.
Son olarak tuz, karabiber ve karabiberi ekleyip iyice karıştırın. 2-3 dk. Biraz daha pişirelim ocaktan alıp servis edelim.
Kahvaltının vazgeçilmezi, yumuşacık patates kızartması servise hazır.
Deneyenlerin yorumlarını bekliyorum umarım dener ve beğenirsiniz aşkım.
Afiyet olsun.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]