İçerik Tablosu
TARİF – NASIL YAPILIR? :
FOTOĞRAFLAR:
Kiraz Reçeli tarifi için,
Vişneler yıkanır ve sapları ayıklanır.
Bacaklar çıkarılır.
İki kilo şeker ekleyin ve en az 5-6 saat bekleyin.
Akşamları pişiriyorum ve sabahları pişiriyorum.
Beklerken suya batırılan şeker-kiraz karışımı ocak üzerine yerleştirilir.
Ara sıra karıştırarak 15 dakika pişirin.
Ocaktan ayrılmanıza gerek yok çünkü reçel yükselip taşabilir.
Yarım limon suyu ve bir kaşık limon tuzu eklendikten sonra reçel 5 dakika pişirilir, daha sonra altı kapatılır.
Soğuduktan sonra düz bir kaba alınır.
Ağız tülbent veya kağıt havlu ile bağlanır, birkaç günde bir karıştırılır ve suyunu çekip reçel kıvamını alana kadar bir hafta güneşte bırakılır.
Kavanozlara doldurulur ve kış boyunca mutlu bir şekilde yenir.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]