Siz de benim gibi salça ve bol ekşi krema ile sarmayı seviyorsanız bu tarifi de seveceğinize eminim.
Tarifi yaparken soğanlar önce doğranıp bol yağda kavrulur.
Bol su ile yıkanmış pirinç eklenir ve ardından buharda pişirilir.
Üzerine biraz su eklenir.
Tencerenin kapağı ve ocağın altı kapatılır.
Diğer yandan sebzeler haşlanır.
Pirinç suyu tüketildiğinde ocak kapatılır. Soğuyunca baharat, ekşi krema, gerekirse tuz ekleyin.
Ezilmiş sarımsak, kıyılmış maydanoz ekleyin ve karıştırın.
Haşlanmış lahana ve asma yaprağı içten hazırlanır ve sarılır, bir tencereye konur.
Sos için salça ve zeytinyağı sıcak su ile karıştırılıp şerbetin üzerine dökülür.
Üzerine bir ağırlık konur ve sobanın üzerine konur.
Kısık ateşte pişirilir.
Etsiz Lahana Sarması (Daha Fazla Salçalı) hazır.
Yemek ister misin 🌹 🍃
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]