Esansiyel, aromalı erik suyunun şeker miktarını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. İsteyenler şekersiz de yapabilirler. Ben de torunum için şekersiz yaptım :))
Erik Suyu ve Aromatik Fesleğen tarifi için olgun erikleri bol su ile yıkayıp posasını çıkarıyoruz.
Tencereye alıp üzerine şeker ve suyu ekleyip ocağa alın.
Erikler yumuşayınca süzgece alıp püre haline getirin.
İçine bir tutam yıkanmış fesleğen koyun ve soğumasını bekleyin.
Soğuyunca fesleğeni çıkarıp erik suyunu bir kavanoza alıp buzdolabına koyuyoruz.
Kokulu Fesleğenli Erik Suyu hazır.
Servis ederken üzerine buz koyup afiyetle içiyoruz.
Yemek ister misin 🌹 🍃
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]