Nefis Karnabahar Mantı Tarifi için önce karnabaharı küçük parçalara ayırıp yıkayalım, sıcak suya yarım bardak çay ekleyip biraz yumuşayana kadar kaynatıp suyunu süzelim.
Karnabaharı yaktığınızda dağılmaması için haşlarken izlemeyi unutmayın.
Süt, yumurta, un, baharatlar ve tuzu bir kaseye çırpma teli ile ekleyin. İçine karnabaharı dökelim ve karıştırıp 10 dakika bekletelim, kızgın yağda kızartalım, fazla yağını çekmesi için kağıt koyduğumuz bir tabağa alalım.
Sarımsakları yoğurda batırıp karnabaharın üzerine yayın. Küçük bir tavaya sıvı yağı alıp ilk etimizi koyup içine salçayı koyup pişirip karnabaharın üzerine dökelim.
Tatlı Karnabahar Mantısı servise hazır.
Başvuru yapanlara bol şans.
NOT: Yoğurt sosunu servise yakın bir yere dökerseniz sululuğunu azaltmış olursunuz.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]