Karışık Meyve Suyu Tarifi – Tatlılarım

Meyveleri yıkayın, tohumları atıklardan ayırın ve tencereye dökün. 5 litre suya ekleyin.

Meyveler tamamen eriyene kadar bir saat pişirin.

1 saat sonra şeker ve limon tuzunu ekleyip karıştırın.

15 dakika kaynatın ve ısıyı kapatın. Süzgeci başka bir tencereye koyun.

Meyveyi bir elek ve sudan geçirin. Kalan posayı atın.

Kışın saklayacaksanız henüz sıcakken kavanozlara dökün ve ağzını sıkıca kapatın.

Ters çevirip soğuyana kadar bu şekilde bekletin.

Soğuduktan sonra kavanozu düzeltin ve serin ve karanlık bir yerde saklayın.

Hemen yerseniz, soğutun ve buzdolabında saklayın.

Afiyet olsun!

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın