Düğün Pastası Yapımı (Ayrıntılı Açıklama)

Düğün Pastası Tarifi,

Derin bir kapta yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpın.

Un, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip iyice karıştırın.

Yağlanmış tepsiye dökün.

Önceden ısıtılmış fırında pişirelim.

Pişmiş kekimizin ilk sıcaklığı çıkınca sütü tüm parçalarına göre 15 dakika hareket ettirelim, dinlendirelim.

Bu arada kremayı hazırlayalım.

Süt, un, nişasta ve şekeri bir tencereye alın.

İyice karıştıralım ve ocakta sürekli karıştırarak ısıtalım.

Muhallebi kıvamına gelince ocaktan alıp vanilyayı ekleyin, karıştırın ve soğumaya bırakın.

Soğuduktan sonra kremayı ekleyip pürüzsüz bir kıvam elde edin. Gelelim pastamıza.

Son olarak üzerini hindistan cevizi ile kaplayalım.

İster sade ister farklı şekillerde süsleyebilirsiniz.

Ben bölümlerde fıstık kullandım 👍 Deneyenlere bol şans 😉👌

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın