Şöbiyet Tatlısı – Benim Tatlılarım

Şöbiyet Tatlısı tarifi için,

Sıvı malzemeleri bir kapta karıştırın,

Sistematik olarak un ekleyerek kulak kıvamında bir hamur yapalım.

Hamurun üzerini streç film ile kapatıp 25 dakika dinlendirin.

Şurubu için şeker ve suyu ilave edip kaynamaya başladıktan sonra 20 dakika bekleyin. Onu kaynat.

Limon suyunu ekleyin ve beş dakika pişirin. Daha fazla tasarruf edelim.

Kreması için süt ve irmiği çırpma teli ile karıştırıp koyulaşana kadar pişirin.

Fındıkları ekleyin ve iyice karıştırın.

Kalan hamuru 18 eşit parçaya bölün.

Nişastayı rulo yardımıyla aralarına yayalım ve tabak büyüklüğünde açmaya başlayalım.

Son rulo yardımı ile 1-2 ml. açık.

Hamuru aynı büyüklükte kareler şeklinde keselim ve bir çay kaşığı yardımıyla hazırlanan kremanın ortasına koyalım.

Üçgen gibi kapatalım.

Uçları üst üste gelecek şekilde tepsiye dizip eritilmiş tereyağını dökün.

180°C fırında altın sarısı olana kadar pişirin.

35-40 dk. Bu yeterli.

Tuzun ilk ısısı fırından çıkınca.

Sıcak su dökelim.

Şöbiyet yemekleri hazır.

Afiyet olsun!

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın