Zeytinyağlı biber yapmak için önce soğanı ince ince doğrayın ve 1/2 su bardağı zeytinyağında kızartın.
Soğanlar kavrulunca 1 adet domates püresi veya püresi eklenip karıştırılır.
Yıkanmış ve süzülmüş pirinç eklenir ve hafifçe kavrulur.
Çam fıstığı, kuş üzümü, tarçın, kuru nane, karabiber, toz şeker, tuz ekleyin. Karıştırılıp ocaktan alınır. Son olarak ince kıyılmış maydanoz ve nane eklenir ve iyice karıştırılır.
Diğer yandan dolmalık biberin kapak kısmı açılır ve iyice temizlenir.
Her biber kendi iç çamuruyla doldurulur ve bir tencereye konur.
Burada önemli olan nokta pirincin kolay olması için biberin çok sıkı doldurulmaması ve en üste yarısını geçecek kadar malzemeyi doldurmanız yeterli olacaktır.
Malzemelerin üzerini örtmek için domates küçük parçalar halinde kesilir ve her bir biberin üzeri kapatılır.
Daha sonra uygun tencereye boşaltılır. Son olarak üzerlerine 1/2 su bardağı zeytinyağı dökülür ve biberin yarısına gelecek şekilde su eklenir.
Tencerenin kapağını kapatıp pişirin. Pirinç yumuşayana kadar yaklaşık 20-25 dakika. o pişirdi.
Soğuduktan sonra yağlanmış biber servis edilir. Bu ölçü 10-12 adet verir.
Afiyet olsun..
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]