İlk olarak soğanın iki başını biraz kesip teker teker siliyoruz. santimetre. Kesip dinleniyoruz (resimde gösterdim)
Sonra üç dış halkayı çıkarıyoruz.
Tüm soğanları bu şekilde kestikten sonra büyük dış halkaları bir kaseye alıp kurumaması için buzdolabına kaldırıyoruz.
Soğandan çıkan küçük halkaları kesip derin bir tabağa koyuyoruz.
Maydanoz, taze soğan, kapya, yeşil biber, sarımsağı küçük parçalar halinde serpin, soğanlı bir kaba koyun, kıyma, galeta unu, yumurta, yağ, kabartma tozu, tuz ve baharatları ekleyip 15 dakika pişirin.
30 dakika buzdolabına koyun, dinleniyor.
Şimdi buzdolabından halkalar halinde soyduğumuz soğan ve sığır eti alıp soğan ve kıyma ile dolduruyorlar.
Zemini elimizle kaplayıp tepsinin üzerine yağlı kağıt koyduğumuz kenarına sabitliyoruz.
Her şey bittiğinde bir kaseye domates, biber salçası ve nar suyunu döker, eritir, sosu bir kaşık tuzla köftelerin üzerine dağıtır, köftelerin üzerine yeşil biber koyar ve suyun yarısını fırına verir. 180 ° C’ye ısıtılmış fırına koyun.
10 dk. Daha sonra sıcaklığı 130 dereceye düşürüp sürekli göz önünde bulundurularak soğan kebabımız suyu çekilip etler karardığında içmeye hazırdır.
Afiyet olsun..
Her adımı resimlerle gösterdim.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]