Tahinli Aç – En Sevdiğim Yemekler

Günaydın arkadaşlar 🤗🤗 Yumuşacık, katlı, lezzetli tahin tarifim geliyor 😉

Tahinli Rulo Açma tarifi için öncelikle sıvı malzemeleri geniş bir kaba alıp karıştırıyoruz.

Daha sonra maya, şeker, tuz ve yumurta beyazını ekleyip karıştırın.

Maya eriyince unu yavaş yavaş ekleyin. Ele yapışan bir hamur elde edene kadar un ekleyin.

Tereyağını eritin, tahin ve şekeri ekleyin, karıştırın ve bir süre mayalanmaya bırakın.

Kapağı kapatın ve 20 dakika bekleyin, dinleniyoruz.

20 Dakika. Daha sonra hamuru 8 eşit parçaya bölüp servis tabağı büyüklüğünde açıyoruz.

Açtığımız hamurun ortasına tahinli karışımı koyup 4 kat yapıyoruz.

4 kattan iki parça yapıp bir süre dinlendiriyoruz.

Hamuru oklava yardımıyla 1 cm ara verin. açık.

Açtığımız hamurun üzerine de tahinli çamuru koyup ortasını eşit parçalara ayırıyoruz.

Rulo şeklinde sarıyoruz, fırın tepsisine diziyoruz, üzerine yumurta sarısı sürüyoruz ve susam ekliyoruz.

30 dk. Dinlenmeye bırakın ve 180 derecede altın sarısı olana kadar pişirin.

Tahinli Rulo Açıcı servise hazır.

Afiyet olsun.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın