Merhabalar bugün sizlerle Antakya mutfağının en lezzetli pastası olan “kaytaz böreği” tarifini paylaşmak istiyorum. Şimdi vereceğim tarifin hamurunu kendim yaptım. Orijinal tarifte süt yok. Ancak bence biraz süt eklemek hamurun yumuşak ve sert olmasını sağlıyor. Kaytaz Börek’in mayasız tarifi de var. Onu da başka bir yazıda vermek istiyorum.
Kaytaz Böreği tarifi için öncelikle hamuru hazırlarken sütün ve suyun sıcak olduğundan emin oluyoruz. Süt, su, zeytinyağı, tuz ve şekeri güzelce karıştırıyoruz ve aynı anda un ile karıştırdığımız mayayı ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Üzerini streç film ile kapatıp ılık bir yerde bir saat bekletin.
Hamur kabarırken elimizi yağlayıp küçük bezeler yapıyoruz. Bezeleri kurutur, elimizi ayçiçek yağına batırır, büyük bir tabak büyüklüğünde açıp sarar ve çiçek gibi kuruturuz. Kağıt serilmiş tepside yaklaşık bir saat bekletiyoruz ve tepsi için maya yapıyoruz.
Bu sırada kıymalı et suyumuzu hazırlıyoruz. Bu nedenle soğanları önce yıkayıp mutfak robotunda öğütüyoruz (elle kesebilirsiniz, iyi kesmeniz önemli). Kıyma, baharatlar, tuz, ayçiçek yağı, salça ekleyin ve iyice karıştırın.
Bölmek için tepsiye koyduğumuz hamurun ortasına koyup hafifçe bastıralım.
200 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirelim. Limon ve taze sebzelerle servis edelim.
Antakya yöresinden Kaytaz keki hazır.
Afiyet olsun. :))
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]