Tatlı Patates – En Sevdiğim Yiyecekler

Tatlı Patates Turtası Tarifi;

Dolgu için patates, soğan ve baharat kullandım. Patates ve doğranmış soğanı haşlayıp yiyip kızarttım. Haşlanmış patatesleri ekleyip baharatlarla ovdum. Peynir, ıspanak ve diğer ekstraları da kullanabilirsiniz.

Hamuru için un hariç tüm malzemeleri bir kapta karıştırın, unu ekleyin ve biraz yoğurun. Mandalinadan daha küçük bir hamurdan bezeleri kesin. Tezgahım küçük olduğu için bezeyi küçük tutuyorum, isterseniz büyük bir tane de alabilirsiniz.

Bezeleri elinizle bastırarak tutun ve nişasta ile kaplayın (buğday nişastası olacak).

Bezelerin üzerine bir bez örtüp 15 dakika dinlendirin.

Kalan bezeleri açmaya başlayın, açarken 2 su bardağı buğday nişastası ve 2 su bardağı unu karıştırıp açtım. Olabildiğince geniş açın ve iç harcı hamurun üzerine yavaşça yayın ve sarın. Çok sıkı bağlamamaya dikkat edin.

Hamuru tepsiye yuvarlak şekilde dizin. Hamurun geri kalanıyla aynı şeyi yapın.

Daha sonra yumurta sarısını hamurun üzerine sürün ve 180 derecede altın sarısı olana kadar pişirin.

Tatlı Patates Turtası hazır.

yemek ister misin 😋

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın