Tatlı Kruvasan Pasta – Tatlılarım

Krokanlı keki yapmak için, fındıkları önceden 100°C’ye ısıtılmış fırında yağlı kağıt serilmiş tepsiye döküyoruz.

10 dk. Altın kahverengi olana kadar fırında pişiriyoruz.

1/2 su bardağı şekeri küçük bir tavaya alın ve mumsu bir kıvama gelene kadar pişirin.

Balmumu kıvamına gelen karamelize şekeri fındıkların üzerine döküyoruz.

Dondurulmuş fındıkları iğne ile atın.

Dövülmüş fındığı ikiye bölüyoruz.

Kestiğimiz kısmı ince bir toz gibi olana kadar mutfak robotunda ortadan ikiye kesiyoruz.

Diğer yarısını birkaç kez kendimiz yapıyoruz.

Bu arada yumurta ve şekeri yumuşayana kadar çırpın.

Oda sıcaklığına gelmiş margarin veya tereyağını koyup keki karıştırıp mikserle çırpıyoruz.

Kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştırın.

Kek kalıbını güzelce dökün.

Kek harcının yarısını kalıba dökün.

1/2 su bardağı ince kıyılmış fındık ekleyin.

Fındık krokanını fındığın üzerine döküyoruz.

Un haline gelen fındık kroketini kalan kek hamuruna karıştırıyoruz.

Bu karışımı fındıklı kek kalıbına dökün.

180°C’de altın sarısı olana kadar pişiriyoruz.

Krokanlı kekimiz hazır.

yemek ister misin 😋

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın