Merhaba arkadaşlar herkese hayırlı ramazanlar🙏 Sizlerle nefis bir iftar menüsü için fıstıklı bir tarif paylaşmak istiyorum. Anep halkının, özellikle de Ramazan Bayramı civarında birden fazla kadının hazırladığı küçük bir antep böreği, Ramazan Bayramı’nın ilk gününde kahvaltı olarak yenir. Misafirlere de ikram edilir.
Antep Sarma Tarifi için öncelikle tavuklarımızı orta boy bir tencerede parçalara ayırarak saralım. Ardından kaynamaya yetecek kadar su ekleyin. Sıcak suyumuza bir paket antep fıstığı ekleyip, enerjisi kaybolana kadar kaynatalım.
Üzerine bir kase haşlanmış bezelyeyi atalım. Biraz kaynatıp ocaktan alın.
Başka bir tencereye 5-6 su bardağı kırık yoğurdu koyalım. Üzerine 2 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirin. Bir yumurta kıralım. Bir tatlı kaşığı tuzu ekleyip karıştıralım, ocağa alalım ve biraz kaynayıncaya kadar sürekli karıştıralım. Aksi takdirde yoğurt kesilebilir.
Bu arada yoğurdu çorba karışımına ekleyin. Son olarak zeytinyağımızı ve kuru nanemizi ısıtıp çorbamızla buluşturalım. Nefis fıstıklı rulo tarifimiz hazır. Deneyecek arkadaşlarımıza kolay gelsin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]