Bulguru yıkayıp süzün.
Soğanı küçük küpler halinde doğrayın ve zeytinyağına koyun.
Domates salçasını ekleyin ve iki dakika pişirin. kuruyana kadar.
Dolapları ve iç dolapları kaplayacak şekilde domateslerin kenarlarını ayırın.
Domates salçasına ekleyin ve suyunu çıkarın. Bulguru ekleyip biraz kavurun.
Su ekleyin ve biraz pişirin (bulgur sert olmalı).
Tüm kuru baharatları ve şekeri damak zevkinize göre ekleyin.
Taze nane ve maydanozu ince ince serpin, ekleyin ve karıştırın.
Biber yapraklarını doğrayın ve bir kenara koyun. Tohumları alın ve çamurla doldurun.
Sos için tüm malzemeleri karıştırın.
Biberleri direkt tencereye alın ve ortasına sosu dökün.
Kapağını kapatıp çok kısık ateşte kaynayınca 25-30 dakika pişirin.
Sıcak veya soğuk servis yapın.
Bulgur ve Zeytinyağlı Biber Dolması hazır.
Afiyet olsun.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]