Erivan Ketesi (Azerbaycan Mutfağından) – En Sevdiğim Yemekler

Önce hamuru hazırlayalım.

Bir karıştırma kabına oda sıcaklığındaki tereyağı alınır, oraya un eklenir ve elle iyice ovulur.

Daha sonra yoğurda soda ve limon tuzu eklenip karıştırılır.

Hazırlanan karışımı eklediler.

Ele yapışmayan yumuşacık ekmekler hazırlanır.

Ekmek bezelere bölünür ve bir saat buzdolabına konur.

Şimdilik iç harcımızı hazırlayalım.

Pudra şekeri ve tereyağı iyice karıştırılır.

Daha sonra kalan malzemeler eklenir.

İç çamurumuzu ellerimizle silerek temizliyoruz.

1 saat sonra hamur buzdolabından çıkarılır.

5-6 dk. Bekledikten sonra birer birer yayılır.

İç hamur aralarına dökülür ve rulo gibi katlanır.

Rulo yardımı ile çok ince olmayacak şekilde bastırılır ve resmimde gördüğünüz gibi kesilir.

2 yumurta sarısını 2 yemek kaşığı sıvı yağ ve bir yemek kaşığı süt ile karıştırıp yıkayın.

180°C fırında pişirin.

İrevan ketçap hazır.

Sevenler ve yapmak isteyenler için afiyet olsun

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın