Pamuklu Kek Ve Çorba – Tatlılarım

Lezzetli bir pamuklu kek yapıyoruz.

Pamuk Soslu Kek tarifine yumurtalarımızı oda sıcaklığına getirerek başlıyoruz.

Yumurta ve şekeri pürüzsüz olana kadar çırpın.

1 bardak sudan bir parmak daha az yağ ile parmağımızın dinleneceği bir bardak sudan bir parmak biraz su ekleyip karıştırıyoruz.

2 yemek kaşığı nişasta, 2,5 su bardağı un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip tekrar karıştırın.

Yağ koyduğumuz köşe fırına döküp 180 derecede pişiriyoruz.

Pişen keki kısa tarafı 4, uzun tarafı 5 eşit parçaya bölün.

Bulduğumuz kareleri keserek bir üçgen elde ederiz, kare şeklinde de olabilir.

1,5 litre sütü, şekeri ve kakaoyu bir tencereye alıp kaynayana kadar ocakta tutuyoruz.

Aşağıdaki sosu soğumaya bırakıyoruz.

Kekin üçgenlerini veya merdivenlerini ortada tutarak kenarlarını önce sos sonra hindistan cevizi ile kaplayıp servis tabağına alın.

Pamuklu Çorbalı Kek hazır.

yemek ister misin 😋

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın