Hindi Lokum Tavuk (Soslu Tavuk Pirzola) için marina sosunu hazırlamaya başlayalım. Bunu yapmak için domates, zeytinyağı, sarımsak ve baharatları ekleyin, tuzlayın ve karıştırın. Ardından tavukları ve tüm sosu ilave edin.
Tavuğu güzelce soteledikten sonra ağzını kapatıp yatak odasına koyalım vakti varsa gece bekleyelim ama vaktimiz yoksa 2-3 saat yatak odasında dinlendirelim. odadan çıkarın.
Teflon tavayı ocağa koyalım ve sıcakken tavuğun düz tarafını kemiklerle birlikte kızgın tavaya koyup kapağını kapatalım.
Bu arada ocağın altı kısık olmayacak, tavuklar suyunu salmaya başlayınca altını kısıp suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirelim.
Suyu bitince diğer tarafını çevirelim ve o tarafı biraz kızartalım ve ocağı kapatalım.
Lokum gibi yumuşacık ve lezzetli tavuklarımız sevkiyata hazır.
Afiyet olsun. 🍗🍽
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]