Kalın Nemli Kek – Tatlılarım

Nemli Kalın Kek Tarifi için,

Yumurta ve şekeri yumuşak olana kadar 7-8 dakika çırpın. A kadar.

Ardından süt, sıvı yağ ve vanilyayı ekleyip karıştırın.

Un, nişasta, kakao ve kabartma tozunu eleyerek harcımıza ekleyip karıştıralım.

Yağlanmış fırınımıza dökün ve önceden ısıtılmış 190°C fırında 25-30 dakika pişirin. Enerjiyle pişirelim ✨

Sosu için; Süt, şeker, sıvı yağ ve kakaoyu bir tencereye alıp ocağa alıp ısıtalım. Kaynamamalıdır.

Fırından çıkardığımız keki ilk ateş çıkınca keselim ve sosu daha iyi içebilmek için delikler açalım.

Üzerine sıcak sosumuzu dökelim.

Soğuduktan ve dinlendirdikten sonra servis edelim ☕☕

Nemli Kuru Kek hazır.

Afiyet olsun!

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın