Zeytinyağlı Yaprak Sarma – En Sevdiğim Yemekler

Zeytin Yaprağı Sargıları için büyük yapraklar seçin.

Yaprakları, tuzu çıkarmak için iki saat veya daha fazla soğuk suda bekleterek çıkarın, ardından hafifçe sıkın.

Sıcak suya iki veya üç damla limon suyu damlatın ve iki dakika hafifçe yumuşaması için ters çevirin (yaprakınız inceyse biraz saklayın).

Tekrar sıkın ve soğuması için soğuk suya koyun veya pişirmeye devam edin.

Daha sonra kaseden çıkarın.

Kurulum için soğanı küçük küçük doğrayın, zeytinyağını ekleyin, koyun fıstıklarını ocağa alın ve birlikte kavurun.

Fıstıkların rengi değişince pirinci ekleyip birlikte kavurun.

Tuz ve diğer baharatları ekleyin, bir bardak sıcak su ekleyin, üzümleri ekleyin ve suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin.

15 dakika oturmasına izin verin.

Yaprağın tabanına bir kaşık pirinç tuzu koyun, iki taraftan katlayın ve sonuna kadar sarın.

Yarım çay bardağı zeytinyağını bir tencereye koyup üzerine su dökün, üzerini bir yaylı taş veya bir tabakla örtüp su eriyene kadar pişirin.

Pişirme kabında soğutun.

Servis tabağına aktarın ve soğutun.

Limon dilimleri ile süsleyin.

Zeytinyağı Yaprağı Mangası hazır.

Afiyet olsun.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın