Azerbaycan Gözlemevi (Gutab, Kutab, Qutab)

Azerbaycan Pancake denilen gözleme veya çiğ börek tarifi için asıl adı Gutab, Kutab, Qutab, önce yapraklar yıkanır, iyice yıkanır, bir mutfak havlusuna katlanır, süzülür ve ardından kesilir. Akşam yıkıyorum, mutfak havlusuna sarıp dolaba koyuyorum, sabah kesiyorum, sonra suyu süzülüyor.

Hamur için gerekli malzemeler su hariç bir tepsiye dizilir. Yavaş yavaş su eklenir. Çok sert olmayacak ekmek hazırlanır, 30 dakika dinlendirilir.

Daha sonra her biri 40 gr’lık bezelere bölünür ve yayılır.

Yaydığımız hamurun bir tarafına iç harcı koyulur, diğer tarafı kapatılır ve kenarları elle veya çatalla bastırılarak (pişirirken açılmamaları için) kapatılır.

Daha sonra her iki parça teflon tavada orta sıcaklıkta ısıtılır.

Sıcak olmasına rağmen üzerine tereyağ sürülür ben kullanmadım dilerseniz süreyi siz belirleyebilirsiniz.

Arkadaşlar iç harcı için rendelenmiş hollandez peyniri de kullanabilirsiniz, çok lezzetli oluyor.

Azerbaycan Gazlaması (Gutab, Kutab, Qutab) hazır.

Afiyet olsun

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın