Beyaz Lahana Sarması Tarifi;
Lahana yaprağını yaprağına ayırıp tuzlu kaynar suda iki dakika haşlayın. Su soğuyana kadar kaynatın ve boşaltın.
Doğranmış soğanları zeytinyağı ile kavurun. Kıymayı ve salçayı ilave edip beş dakika pişirin. pişir onu.
Maydanoz ve diğer baharatlarla yıkanmış ve baharatlanmış pirinci ekleyin. Baharatları ve tuzu ekleyin, kaynar su ekleyin ve beş dakika pişirin. kaynatın, ısıyı kapatın ve soğumaya bırakın.
Lahanayı muska şeklinde de sarabilirsiniz. Dilerseniz uzun da sarabilirsiniz.
1 yemek kaşığı pul biber, zeytinyağı ve sıcak suyu bir kaseye alıp iyice karıştırın. Tencereye dizilen sargıların üzerine dökün.
Pansuman üzerine taşmayacak şekilde kaynar su ekleyin ve orta ateşte pişirin.
Beyaz Lahana Mangası servise hazır.
Yemek yemek ister 😊😊👌
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]