Pazılı Tavada Kızarmış Pide – En Sevdiğim Yemekler

Pızlı Tava Pide tarifi için önce hamurun içine bir miktar un ve maya karıştırılır.

Hamura diğer malzemeler eklenerek yumuşak hamur kontrollü bir şekilde un eklenerek kurutulur.

Unu elinize yapışmayacak bir kıvama gelince eklemeyi bırakın.

Pişen ekmeğin üzeri kapatılarak 1-1.5 saat mayalanmaya bırakılır.

İç kaslar için pazı gövdesinin parçaları ve medial tendon çıkarılır.

Yapraklar ince kıyılır, bol su ile yıkanır ve ayıklanmaz.

Biraz tuzla ovalayıp sağ elleriyle sıkıyorlar, su süzülüyor ve başka bir kaba gidiyor.

Diğer yandan ince doğranmış soğanlar yağda kavrulur.

Üzerine baharatları ekleyip karıştırın.

Isınmadan sonra biceps ile bir araya getirilip karıştırılır. Kurulumumuz hazır.

Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar kesilerek beze yapılır.

Tozun yüzeyinde dairesel bir şekilde açılır. İç diz ortada uzun yerleştirilir.

Önce kenarlar birleştirilir. Daha sonra sağ ve sol kenarlar üst üste getirilerek kapatılır.

Yani tamamen kapalı bir pide olacak ve içi görünmeyecek. Yapışmaz bir tava ocağa alınır ve iyice ısıtılır.

Tavaya birkaç damla yağ dökülür ve tavaya iki adet pide yerleştirilir.

Pidelerin üzerine 1-2 damla sıvı yağ gezdirin.

Sırayla pişirilir. Aynı şey hamur bitene kadar olur.

Pazılı Tavada Kızarmış Pide servise hazır.

çok teşekkür ederim 😊

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın