Selamun aleyküm Anne pasta dediğimizde aklınıza sıradan tarifler gelmesin bu tarifler ister tatlı ister tuzlu olsun, günlük toplantılarınızda çay keyfinize uygun tarifler. Umarım böyle kalırsın tarife geçelim👇
Lezzetli elmalı kurabiye tarifi için.
İlk olarak iç çamurdan başlayalım, orta tavayı bulalım.
Elinize yağ veya su sürmeyin evet elmaları rendenin sert tarafıyla ovalayalım.
O halde tavaya alıp iki kaşık tarçın ekleyelim.
Ocağın altını açalım, sonra güzelse karıştıralım ve elmaları solduralım.
Pembeleşene kadar karıştırın ve şeker ekleyin.
İki beş dakika. Hadi karıştıralım.
Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Hamura geçelim daha sonra ellerinize derin kanları alıp tüm malzemeleri ekleyip tek tek tarifine göre güzelce ovalayalım.
Hamurun kulak kıvamında olmasını sağlayın ve ardından hamuru 4 parçaya bölün ve yuvarlayın.
Temiz bir zemine, masa veya tezgah üzerine bir iğne yardımı ile açalım ve ardından büyük bir ayna ile yuvarlak bir şekil verelim.
Hamurumuz bitince bıçak yardımıyla keselim.
Ortasına elmayı koyup şekil verelim fırın tepsisini yağlayabilirsiniz ya da yağlı kağıt serebilirsiniz.
Yapmış olduğumuz kurabiyeleri aralarına koyup 170 derece ısıtılmış fırına verelim.
Haydi hanımlar deneyin bana katılacaksınız deneyenlere afiyet olsun 😍
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]