Nişastalı Elmalı Kurabiye tarifi için öncelikle hamur hazırlanır. Elmaları soyup kuruttuktan sonra bir tencereye alıp şekeri ilave ettikten sonra ocağa alıp suyu bitene kadar kavuruyoruz. Ocaktan alıp tarçını ekleyip soğumaya bırakın.
Hamuru için tüm malzemeleri bir kaba alıp karıştıralım ve kontrollü bir şekilde azar azar unu ilave edelim ve kulak kadar yumuşak olacak şekilde yoğuralım.
Keklerimizi istediğimiz gibi yapıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirelim.
175 derecelik fırında üzerleri hafif pembeleşinceye kadar pişirin ve fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
Soğuyunca üzerine pudra şekeri serpilerek servise hazırdır.
Muhteşem Nişastalı Elmalı Kurabiyelerimiz hazır.
İyi şanslar 🍎🥐☕.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]