Taze Ev Yapımı Kek (Pasta Aromalı)

Kek Tarifi için,

Yumurtaları şekerle iyice çırpın.

Suyu ekleyip tekrar çırpın. Un ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın.

Daha sonra kalıbın büyüklüğüne göre sıvı yağ ve un dökülür.

180°C önceden ısıtılmış fırında pişirin.

muhallebi için,

Tereyağı ve çikolata dışında diğer malzemeler karıştırılarak orta hararetli ocakta köpürene ve ocağın altı sönünceye kadar pişirilir.

Tereyağı ve çikolatayı ekleyip eriyene kadar karıştırın.

Pişen ve ısıtılan kek kalıptan çıkarılıp ortadan ikiye kesilir ve tüm kekler eşit oranda şekerli su ile ıslatılır, hazırlanan çikolatalı pudingin üzerine dökülür, başka bir kek ile kaplanır ve kalan pudingin üzerine yayılır.

Ezilmiş kek serpilir.

Küçük bir demliğe kahve ve üzerine süt ve çikolata ilave edilir ve çikolata kısık ateşte eritilir ve kekin üzerine dökülür.

Yaş Pastası hazır.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın