Fırında Tavuk Tarifi için 2 su bardağı pirinci yıkayalım.
Doğradığımız soğanları 1/2 su bardağı sıvı yağ ile birlikte pembeleşinceye kadar tavaya alıyoruz.
Ardından rendelenmiş havuçları ekliyoruz.
Suyu çıkana kadar yanıyoruz.
Kızaran havuçların üzerine pirinç, tuz, kuş üzümü ve suyu döküp ağzını kapatıyoruz.
Kaynamaya başlayınca altını kısıp suyun girmesini bekliyoruz.
Sonra tavukları koyuyoruz.
Açık olan kısmı kürdan veya şiş ile kapatıyoruz.
Domates salçasını sıvı yağ ile karıştırıp üzerine koyuyoruz.
Daha sonra fırın poşetine koyup 200°C’ye ısıtılmış fırında pişiriyoruz.
Ayrı bir torbaya soğan ve patatesleri koyup fırına veriyoruz.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]