Şöbiyet Tatlı Tarifi – Tatlılarım

Merhaba arkadaşlar bugün sizlerle harika bir tarif paylaşacağım, bu lezzet anlatılmaz içi krema ve köpüklü şerbeti ile ayrıca çok faydalıdır, görüntüsü ve lezzeti ile kalbinizde taht kuracaktır. tabi ki gerekir. deneyin ve tadın.

İlk olarak, hareket

Süt, şeker ve irmiği bir tencereye alıp karıştıralım, ocağın altını açalım, kaynayıp koyulaşana kadar pişirelim, koyulaşan kremaya 1 yemek kaşığı tereyağını ekleyip karıştıralım, ocaktan alıp soğumaya bırakalım. .

Şerbet için,

Ölçerek eklediğimiz şekeri ve suyu bir tencereye alıp karıştıralım, ocağın altını açıp kaynamasını azaltalım ve on dakika pişirelim. Yerleşene kadar pişirelim, ocaktan alıp soğumasını bekleyelim.

dua için,

başına 125 gr Uygun bir tavaya yaklaşık 6 yemek kaşığı tereyağını alıp kısık ateşte eritelim.

Bir adet kurabiye hamurunu tezgaha alıp fırça yardımıyla yayalım, her tarafına tereyağı sürelim, üzerine bir hamur daha yayın, tekrar tereyağ ile yayalım ve 25 kat olacak şekilde keselim. bir kare şeklinde.

En son yaptığımız kremadan 1 yemek kaşığı koyalım, fıstıkları koyup üçgen gibi kapatalım, büyük borcamı tereyağ ile azaltalım.

Uçları eşleşecek şekilde ayarlayın.

Kalan tereyağını her bir yufkanın üzerine gezdirelim ve önceden ısıtılmış 200°C fırında altın rengi olana kadar pişirelim.

Pişen çorbayı ocaktan alalım, soğuk su dökelim, 1 saat dinlendirelim, fıstıklarla servis edelim.

Ekşi krema sobiyet tuzu servise hazır.

Şöbiyet tatlısı hazır.

Afiyet olsun.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın