Ayva Reçeli’nin mükemmel tarifini elde etmek için ayvaları küp şeklinde doğrayın ve keserken bir kaseye alın ve miktarını kontrol edin.
Kesilmiş ayvayı derin bir tencereye koyun, ayva dolu her kasenin üzerine bir kase şeker koyun ve kapağı bu şekilde birkaç saat (en az 1 gece) buzdolabında bekletin.
Ayva çekirdeklerini başka bir kaba koyun, reçeli tohumlarla süsleyeceğiz. Çekirdeğiniz az ise 4-5 adet nar çiçeği (Hibiskus) koyabilirsiniz. Mağazalarda satılmaktadır.
Sabaha, ayvalar sulu. 5 ayva için iki bardak su yeterlidir.
Ayva miktarına göre suyunu değiştirip içine ayva çekirdeği ve 5-6 karanfil koyarak ocağın en düşük ayarında pişirmeye başlıyorsunuz.
Birkaç saat bu şekilde kaynatılmalıdır. Küçük bir çay fincanına koyduğunuzda reçeliniz koyulaşıyorsa pişmiş demektir.
Ocaktan alınacak reçelin şeker olmaması için 3 yemek kaşığı limon ekleyin, tekrar kaynatın ve ateşi kapatın.
Kullandıysanız karanfil ve nar çiçeklerini alın, sıcakken kavanozlara koyun, kapaklarını kapatın ve ters çevirin.
Kavanozlarınızın boş olduğundan emin olun.
Nar çiçeği sadece renk verir, tadı hiç etkilemez.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]