Kolay Kremalı Ceviz Topları – Benim Tatlı İkramlarım

Selam yerine merhaba diyerek başlamak istiyorum 🙂

Bu tarifin her kısmı kolaydır. En azından artık bunu kesinlikle her misafir için yapacağımı düşünüyorum. Çünkü donanıma göre en yüksek sonuçlar alınmaktadır. İthal yer mantarı veya çikolataya benzemiyor.

Bir kek yaptığınızda, diğer her şey aynı anda olur. Ana araçlara eriştiğinizde, kolayca kullanışlı ve güzel sanatlar yaratabilirsiniz.

Bu benim sırrım oldu diyebilirim.

Krema, çikolata ve ceviz dışında geri kalanların hepsi evde bulunabilecek malzemeler olduğunu düşünüyorum. Yani tarife ek olarak; Alırken krema, çikolata ve kuruyemiş alırsanız (Bunu parası olanlara söylüyorum) 20 TL olur, (Yukarıda yumurta, un, şeker, kakao, yağ gibi ana malzemelerinizi ayrı ayrı hesapladım. zaten evde), bence en iyi tuz. Ayrıca, 10 misafir için yeterince rahat.

Şimdi bu lezzetli tarifin yapılışına geçelim:

İlk önce kek karışımını kendiniz hazırlayın.

İlk önce yumurta ve şekeri yumuşayana kadar çırpın. Ardından diğer sıvı malzemeleri (yağ, süt, kakao) ekleyip biraz çırpma teli ile karıştırın. Daha sonra un, vanilin ve kabartma tozunu ekleyip karışıma ilave edin ve karışım karışana kadar çırpın, çok fazla karıştırmayın.

Karışımı yağlanmış borcama veya tepsiye dökün ve keki 170-180 derece önceden ısıtılmış fırında pişirin. Pişen keki soğumaya bırakın.

Bir yandan küçük bir tencerede bir paket kremayı ısıtın, kaynayınca çikolatayı ekleyin ve eriyene kadar karıştırın.

Kek ve ganaj (sos) soğuduktan sonra (bu önemli; İçine dökeceğimiz kek ve sos da iyice soğutulmuş olmalıdır.) keki elinizde iyice ezin, ganaj kremayı ekleyin ve hamur yoğuruyormuş gibi karıştırın. Çok hızlı olmamaya dikkat edin. Çiğ hamur gibi görünmesin diye çok bastırmayın. Ardından cevizleri ekleyip karıştırın.

Son olarak bunu elinizle ovalayın, küçük fıstık topları yapın ve bunları yağlı kağıt veya başka bir kaba koyun.

Üzerine benmari usulü eritilmiş çikolata veya isteğe göre hindistan cevizi, fındık, ceviz vb. Üzerini süsleyip servis edebilirsiniz.

Servis yapmadan önce en az üç saat ve bir gece buzdolabında dinlendirin. Hafifçe dondurulduğunda en iyi tadı. Ayrıca misafirler gelmeden önce buzdolabında soğutup çıkarıp biraz eridikten sonra servis edebilirsiniz. İkincisini denemedim ama sorun olacağını sanmıyorum.

Bu tarifi buzdolabında birkaç gün veya iki haftaya kadar saklar ve gelip yiyebilirsiniz. Kesinlikle deneyin.

Afiyet olsun 🙂

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın