Semizotu Zeytinyağı Tarifi – Lezzetli Tariflerim

Semizotu sevmeyen yoktur, taze semizotundan en lezzetli semizotu yemeğini yapıyoruz.

Zeytinyağlı Semizotu Tarifi için önce semizotu bıçak kullanmadan elimizle yırtıyoruz, temiz olduğundan emin olana kadar yıkıyoruz.

Yıkanmış semizotu bir süzgece alıp suyunu iyice süzüyoruz. Semizotu pişirdiğimiz tencerede soğanı küp küp doğrayıp zeytinyağında kavurup tuz ve şeker ilave ediyoruz.

Halkalar halinde doğranmış sarımsak ve havuç ekliyoruz. Havuç büyükse bir, iki küçük havuç yeterli olacaktır.

Havuç ve soğanı birkaç kez çevirdikten sonra doğranmış domatesleri ekliyoruz. Domates suyu emilene kadar pişirin.

Semizotu domatesin içinden alıyoruz, iki kaşık yıkanmış pirinç ve kırmızı kapya biberi ekliyoruz. Tencerenin kapağını kapatın ve sebzeler yumuşayıncaya kadar su eklemeden kısık ateşte pişirin.

Tepside soğuduktan sonra servis tabağına alıp servis ediyoruz.

Zeytinyağlı bir kase semizotu hazır. yemek ister misin 😋

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın