Beyti Kebap tarifi için önce lavaşımızı hazırlıyoruz. Derin bir kaba maya, tuz ve şekeri koyun, üzerine ılık su dökün ve eritin. Unu kontrollü bir şekilde ekleyip yoğurun. Zaman zaman ellerinizi yağlayıp ovun ve hamurunuzu toplayıp mayalanmaya bırakın.
Döküldüğünde mandalina bezelerini, unu alın, tezgahta açın ve teflon tavada pişirin.
Başka bir kapta dana eti, baharatlar, yumurta ve galeta unu ezin ve yağlanmış tepsiye ister tahta kebap çubukları üzerinde ister elinizde uzun olacak şekilde dizin. Altın kahverengi olana kadar önceden ısıtılmış bir fırında pişirin. Kalın ve kısa tutmayın, pişirildiğinde kısa ve kalın olacaktır.
Lavaş ve köftelerimiz hazır olunca sarmaya başlıyoruz. Lavaşımızı ortadan ikiye kesin ve uzun kenarına kebabınızın 1,5 kısmını koyup sarın. Bunu ekmekle de yapabilirsiniz.
Sarmayı bitirince ortadan ikiye kesip lavaşımızı etinizin piştiği tepsiye koyup yağı sallayın. Üzerine eritilmiş tereyağı sürün ve fırında 10 dakika kurutmadan pişirin.
Etiniz pişerken sosunuzu hazırlayın. Tavanıza tereyağını koyup eritin, salçayı ekleyin ve iyice karıştırın. Sarımsakları kabine koyun, suyunu ekleyin, kaynatın ve kalın bir sos hazırlayın.
Hamurunuz hazır olduğunda bir tabağa alın ve üzerine sosu dökün.
Yoğurtlu pilav veya salata ile servis yapın.
Afiyet olsun.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]