Patates püresini seviyorsanız buna da bayılacaksınız. İçeride çıtır çıtır, içi yumuşacık bir koku var, sarın ve buzdolabına koyun. Çıkarıp fırında eritmeden pişirin. Yine aynı tat.
İki yaprak yufka üst üste konulacağı için miktarı artırmak için iki yaprak yufka daha ekleyin. Gelelim tarife:
Öncelikle patatesleri kabuklarıyla haşlayıp süzün. Kabuğu soyun ve kırın. Ama çok fazla değil. Ağzınıza küçük patatesler koyalım.
Bir tavada soğanı küçük küpler halinde doğrayın ve yağ ile ovalayın.
Patates püresini ekleyin ve hafifçe kızartın, tuz, karabiber ve pul biber ekleyin.
Ocağı kapatıp ince kıyılmış maydanozu ekleyin. Karıştırın ve soğutun.
Yumurtayı kıralım ve içine girmesin diye çırpalım.
Diğer malzemeleri azar azar ekleyip karıştırın. Homojen bir karışım elde edin. Yoğurdunuz çok cıvık olmamalı
İlk hamur tabakasını soğutun.
Karışımı ikiye bölün ve üzerine ikinci yufkayı yerleştirin.
Önce dörde bölün. Sonra her parçayı iki parçaya kesin.
Yani çeyrek kısımdan üç parça toplam on iki üçgen oluşturacaktır.
Tüm tarafına bir kaşık dolusu patates harcı koyun ve rulo şeklinde sarın.
Pişirme kağıdı serilmiş tepsiye dizin.
Üzerine karışımı dökün ve susam serpin.
180 derecelik fırında altın sarısı olana kadar pişirin.
Afiyet olsun.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]