Tarçınlı Tatlı Donutlar – Benim Tatlı Donutlarım

Tarçınlı Tatlı Çörek Tarifi Hakkında,

Önce tarçınlı çörek sütümüzü ısıtalım. (mümkünse yumurtalarımız sıcak olmalı) 👍

Bir kapta süt, su, yağ, şeker ve kuru mayayı ekleyip beş dakika çırpın. bekleyelim. (mayanın aktifleşmesi için)

Ardından (dikkatle) un, yumurta akı ve tuzu ekleyip yoğurun. (Çok sert bir hamur olmamasına dikkat edin).

30 ila 45 dk. Sıcak bir yerde mayalanmaya bırakın. 60 dk oda sıcaklığında. Ayrıca fermente etmeniz gerekebilir.

Derin bir kapta şekeri (şeker iyiyse muffininiz de iyi olur) ve tarçını iyice karıştırın. (sardığımız hamuru bulmak için)

Bu arada 100 gr. Margarini bir tencerede eritiyoruz.

Mayalı hamurumuzu cevizden biraz daha büyük beze haline getirelim.

4 parmak genişliğinde uzun kavisli bir iğne yardımı ile hafifçe açalım.(Oval şeklinde olacaktır.)

Üzerine bıçakla uzun kesikler yapalım. (fotoğraflarda detaylandırıldığı gibi)

Bir tarafta erittiğimiz margarini fırça yardımıyla kullanalım.

Daha sonra yağlı tarafını hazırladığımız şeker ve tarçın karışımına batıralım.

Not: Şeker-tarçın karışımı ile iki tarafını da karıştırabilirsiniz ancak çok şeker sevmeyenler için tek tarafı karıştırabilirsiniz.

Karışımla karıştırdıktan sonra uçtan başlayalım ve bükerek sıkı hale getirelim ve resimdeki gibi bükelim.

Hamur bitene kadar bu işlemi tekrarlayalım.

Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin ve şekerli karışımı serpin.

20-25 dakika seçmek için. Bir sürü mayalı hamur yapabilirsiniz.

Daha sonra 200°C fırında 15-20 dakika pişirin. Rengi dönene kadar güzelce pişirelim.

Piştikten sonra üzerini örtüp 10 dakika dinlendirelim yumuşaması için üzerini kapatalım.

Sıcak olarak servis edebilirsiniz.

Nefis tarçınlı çörekimiz hazır.

Yemek yemeyi seviyorum 💕 🎈

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın