Kremalı Krispy Kadayıf Tarifi için Malzemeler
- 200 gram kavrulmuş kadayıf
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı çekilmiş ceviz
Kremayı hazırlamak için:
- 1 litre süt
- Bir parmak bir bardak sudan daha az şekerdir
- 2 yemek kaşığı buğday nişastası
- 3 yemek kaşığı un
- 1 paket vanilya
Krispy Kadayıf muhallebi tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Tereyağını tavada eritip muhallebilerimizi tavaya alıyoruz.
- Kavurup kavurduktan sonra şeker ve cevizleri ekleyin.
- Bu sırada muhallebiyi yapmaya başlıyoruz şeker, nişasta, un ve vanilyayı bir litre sütün içine koyup kaynamaya bırakıyoruz.
- Kaynamaya başladıktan 3-4 dakika sonra. Ardından pudingimiz hazır.
- Ateşin dibine ince bir formda kadaev koyuyoruz.
- Muhallebiyi yüze yayıyoruz ve kalan kadayıfları üzerine koyup 2-3 saat buzdolabında bekletiyoruz, kadayıf pudingimiz servise hazır.
Resimli Krispy Kadayıf Muhallebi Tarifi
“Çıtır Muhallebili Kadayıf” yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]