Ayva şekeri tarifi malzemeleri
- yaklaşık 4 ayva
- Yarım kilo toz şeker
- 10 karanfil
- cömert
- 1 tarçın çubuğu
Ayva şekeri tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Öncelikle ayvayı yıkayıp soyun ve ortasını temizleyin ama ayva çekirdeklerini ayrı bir yerde saklayın.
- Ayvayı derin bir tencereye koyun, her parçasına 3-4 adet ilahi tohum koyun, üzerine 3 yemek kaşığı şeker dökün, her ayva için tekrarlayın ve üzerine karanfil ve tarçın ekleyin.
- Ayva boyutuna gelene kadar su ilave edin.
- Su kaynayıncaya kadar yüksek ateşte, ardından ayvalar yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin.
- Soğuyunca üzerine bir tatlı kaşığı krema ekleyerek servis edebilirsiniz.
Fotoğraflı ayva tatlısı tarifi
Ayva Tatlısı’nın yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]