Tarçınlı Mini Kurabiye – Benim Tatlı İkramlarım

Margarini soğumadan buzdolabından çıkaralım.

Margarin yumuşayınca karıştırma kabına alıp sıvı yağ ve pudra şekerini ekleyip iyice karıştırın.

Ardından nişasta ve 1 su bardağı un ekleyerek yoğurmaya başlayın.

Ardından azar azar un ekleyerek yoğurmaya devam edin.

Ele yapışmayan ve çok yumuşak bir hamur alalım.

Hamurdan fındık parçalarını koparıp elimizle yuvarlayalım ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziyoruz.

180°C önceden ısıtılmış fırında kurabiyelerin altı pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.

Kekleri elde etmek için derin bir kaba pudra şekeri, normal şeker ve tarçını koyup karıştıralım.

Kurabiyeleri fırında 5 dakika pişirin, dinlendirin ve ardından hepsini tek tek tarçınlı şeker karışımına koyun.

Kurabiyeler sıcakken karışımın içine koyarsanız iyi yapışır ve kolay kolay çıkmaz.

Karışımla kaplanmış kurabiyeleri soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.

Deneyecek olanlara bol şans!

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın