Fırından nefis bir lezzet tarifi için malzemeler
- Tavuk kanadı
- değil
- 5 patates
- 1 büyük soğan
- 2 tatlı biber
- 6-7 kiraz domates
- 2 havuç
- 3 büyük diş sarımsak
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- tavuk baharatı
- tuz
baharat;
- acı biber
- öğütülmüş biber
- zaatar
Fırında lezzetli bir tarif nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
Merhaba arkadaşlar .
Bugün sizlerle kalabalık bir aile sofrası için doyurucu ve lezzetli bir ana yemek paylaşmak istiyorum. Haydi Tanrı adına!
- Tavuk kanat veya hindi eti miktarını fırın tepsinize göre ayarlayabilirsiniz. Tavuk ya da hindi sevmeyenler kırmızı et ya da balıkla da yapabilir, sadece etin türü kuzu ya da normal balıktır.
- Öncelikle eti küp şeklinde doğrayalım.
- Kanatları ikiye bölün ve kanatları ayrı bir kapta tavuk baharatıyla karıştırın.
- Bunu dikdörtgen bordürümün bir tarafına koyalım.
- Daha sonra eti ayrı bir kapta marine edin, tuzunu ayarlayın ve ateşin diğer tarafına alın.
- Soğanları ve biberleri temizleyip iri olanları doğrayalım, patatesleri soyup iri küpler şeklinde doğrayalım.
- Sarımsakları küçük küpler halinde doğrayalım, hepsini bir kaba alıp baharatları ekleyelim.
- Tuzunu ayarlayalım ve yağ ile iyice karıştıralım ve Dione’nin ortasına koyalım.
- Ete biraz sarımsak veya soğan koydum.
- Üzerine bir buçuk su bardağı su dökelim, çeri domatesleri koyalım ve üzerine biraz tereyağ koyalım.
- Üzerini tamamen alüminyum folyo ile kapatıp 250 derecede önceden ısıtılmış fırında bir saat pişirelim, son yarım saat alüminyum folyoyu alıp ağzı açık pişirelim. .
Resimlerle fırından harika bir lezzet tarifi
“Fırından harika bir lezzet” yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]