Kıyılmış Pırasalı Gül Turtası

Doğranmış pırasalı güllü turta tarifi için malzemeler

  • 3 yufka hamuru
  • 300 gram kıyılmış et
  • 3 pırasa
  • 1 havuç
  • 1 çay kaşığı kara biber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • zeytin yağı
  • tuz

sosu için

  • 2 yumurta sarısı
  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 su bardağı süt suyu
  • 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ

yukarı;

  • kimyon
Pırasalı kıymalı gül böreği tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. Pırasaları yıkayıp güzelce doğrayın.
  2. Havucu soyup rendeleyelim.
  3. Tavaya zeytinyağını koyup salçaları ekleyin.
  4. Pırasaları 2 3 dakika kavurduktan sonra kıymayı ekleyin ve tekrar 2 3 dakika kızartın.
  5. Havucu ekleyip kavurmaya devam edelim.
  6. Baharatları ekleyip karıştırın.
  7. Tüm sos malzemelerini karıştırın.
  8. Bir yufkayı ortadan ikiye katlayıp kıralım. Ortadan böldüğümüz parçaları tekrar bölelim.
  9. Önce soslu hamuru, ardından harcı koyalım, rulo yapıp saralım.
  10. Tüm yufkaları rulo yapıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziyorum.
  11. Kalan sosu üzerlerine yayalım ve üzerine çörek otu serpelim.
  12. 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.

Güllü kıyılmış pırasalı turta tarifi

“Pırasa Kıymalı Gül Böreği” yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın