Su Böreği Tarifi Malzemeler
hamur için
- Yarım su bardağı su
- 5 orta boy yumurta
- 1 çay kaşığı tuz
- gözü kapalı un
içindekiler
- 500 gram beyaz peynir
- 250 gr çedar peyniri
- karabiber
- acı biber
- maydanoz
- yeşil soğan
aralarında sürmek
- 250 gr tereyağı
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
hamuru kaynatmak
- 1 su bardağı kaynar su
- tuz
- Soğuk su
Su böreği tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- 5 yumurtayı bir karıştırma kabına kırın, su ve tuzu ekleyip iyice karıştırın.
- Unu yavaş yavaş ekliyoruz hamur çok sert olmayacak ele yapışan bir hamur olacak yoğurup yoğuralım.
- 5 parçaya ayıralım ve dinlenmeye bırakalım.
- Hamurun 3’ü orta tabakada olacak, haşlanacak, alt ve üst hamur pişmeyecektir.
- Hamuru sırayla açalım, üç hamuru da öğütelim ve sargının üzerine koyalım.Kuru olmalı, tencereye su koyalım, tuz ekleyip kaynatmaya başlayalım, iç harcı hazırlayalım, tepsiyi sıvı yağ ve karışımdan yağlayalım. eritilmiş tereyağı 4.
- Hamuru kaynatmadan tepsiye koyalım, üzerine yağ kaşığı ile yağı yayalım ve harcın içinden çıkaralım.
- Hamuru dörde bölün ve 2 şeri kaynar suya koyun, 1,5 dakika kaynatın ve soğuk suya koyun.
- Hamurun suyunu sıkıp temiz bir bezle kurulayıp tepsiye geri dönüyoruz üzerine tereyağı ve harcı koyuyoruz bu şekilde 3 kez devam edip dördüncü katı açıp kaynatmadan üzerini kapatıyoruz.
- Tereyağını koyun ve ortasından şişmemesi için bir artı yapın, bir bıçak yardımıyla 180 derecelik fırında pişince ters çeviriyoruz.
- Diğer tarafı pişiriyoruz, afiyet olsun.
Resimli sulu pasta tarifi
“Su Böreği” yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]