Kabarık Börek Ve Yuvarlama Tarifi

Kabarık Börek Tarifi için öncelikle bir karıştırma kabına ılık su, ılık süt, toz şeker ve iki paket instant mayayı koyup karıştıralım. Örtün ve 10 dakika bekletin.

Daha sonra sıvı yağı, tereyağı, yumurta, tuzu ekleyip karıştırın, unumuzu azar azar ekleyip yumuşak bir hamur elde edin (çok yoğurursak daha iyi olur) hamur yumuşak olursa yumuşak olur, hamur kabarmamalı yumuşak ol. sert. Üzerini örtüp ılık bir yerde mayalanmaya bırakalım (bir saat ara verdim)

Yoğurulan hamurdan mandalina rengi bezeler kesilerek iç çamuru yapılır. Ayrıca açıklığa kavuşturabilirsiniz.

Hamuru tekrar 15-20 dakika tepside yapalım.

Üzerine yumurta sarısı, sıvı yağ, pekmez ve toz şekeri karıştırıp susam serpin.

180 derecede önceden ısıtılmış 20 dakika pişiriyoruz.

Yumuşacık böreğimiz ve rulolarımız servise hazır.

Afiyet olsun.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın