Dondurucuya koymak için köfte yapıyoruz
Eti bir kaseye alıyoruz
Dolaba soğan ve sarımsak ekleyin
Baharatları, sıvı yağı, kuru galeta ununu, yumurtayı, tuzu ekleyip elimizle yoğurmaya başlıyoruz.
Yabani hayvanlar pişerken suyu içine bırakıyoruz, suyu yavaş yavaş döküyoruz ve eti yumuşatmak için sıyırıyoruz.
İyice yoğurduktan sonra ikiye bölüp homojen olması için tezgahın üzerine atıyoruz. Döküm işlemini 3-4 kez tekrarlıyoruz
2 yemek kaşığı sıvı yağı tencereye koyun
Mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp elimizle yuvarlayıp köfte şekli veriyoruz.
Köfteleri yuvarlarken ara ara elimizi yağlıyoruz.
İyi hazırlanmış etleri bir buzdolabı poşeti veya streç film koyarak köpük tabaklara koyuyoruz.
Tüm kıyma için aynı yöntemi kullanıyoruz.
Bir dondurucu poşete koyun ve soğutun
Pişirmeden bir saat önce buzdolabından çıkarın.
Dondurulmuş köfte
Afiyet olsun
Diğer bir seçenek ise tepsiye yağlı kağıt serip hazırlanan köfteleri dizmektir.
Bu şekilde buzdolabında birkaç saat bekletebilir ve soğuduktan sonra beş veya on torbaya koyarak dondurucuya koyabilirsiniz.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]