Puf Puf Kabarık Topuz Tarifi

Puffy Puffy Fluffy Börek tarifi için,

Bir su bardağı ılık su, şeker ve mayayı derin bir kaba alıp karıştırın.

İki yemek kaşığı un ekleyin, tekrar karıştırın ve pişirmeden önce kuruması için on dakika bekletin.

Not: Kalan sıvıların soğuk bir sıcaklıkta olmasına dikkat edelim.

Not: Yumurtaları eklemeden önce sarısını beyazından ayırmayı unutmayın 🙂

Yumurtaları süt yağı ve yoğurda koyup karıştırmaya devam edelim.

Unu azar azar ekleyip yumuşayana kadar yoğurmaya devam edelim.

Son olarak güzelce yaptığımız unun içine tereyağını dökelim ve pürüzsüz olana kadar yoğuralım.

Yanmasına izin verin, streç film ile örtün, bir beze sarın ve bir saat bekletin.

Hamuru hava alması için bir kaç dakika yoğuralım, mandalina bezelerini alıp şekil verelim, sonra fırın tepsisine sıralayalım.

15 dakika tepside kaynatıp üzerine yumurta sarısı sürüp susam ve haşhaş tohumu serpin.

180° önceden ısıtılmış fırında altın sarısı olana kadar pişirin.

Sıcaklık ilk yükseldiğinde hazır olan yumuşacık keklerin tadını çıkarabilirsiniz 💐👌😋🍵

Puf Puf Kabarık Topuz hazır.

Afiyet olsun!

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın