Un bir kaba alınır ve ortasına bir havuz açılır.
Yumurta içeride kırılır.
Unun üst çemberine tuz dökülür. Maya ile son görüşme.
1 su bardağı ılık suya bir yemek kaşığı şeker ve mayayı ekleyip karıştırın.
Köpük köpürdüğünde mayaya ulaşmış demektir.
Havuza yağ, süt ve maya dökülür.
Hamur yoğrulur. Kulak şeklinde ekmek mevcuttur. Un miktarını kendinize göre ayarlayın.
Ekmeğimiz kabarması için bir saat dinlendirilir.
Mayalı ekmeğimiz bezelere ayrılır.
Bezeler un serpilir ve oklava yardımı ile yuvarlanır.
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine ekmekler dizilir, rendelenmiş kaşar peyniri, sosis dilimleri, mantarlar dizilir, kenarları kapatılır ve pide yapılır.
Tüm bezeler için bu yöntem kullanılır, fırına verilmeden önce pideler yağlı kağıt ile kaplanır ve fırına verilir.
Eriyene kadar pişirilir ve fırından çıkarıldığında kenarlarına eritilmiş tereyağı sürülür.
Sıcak servis edilir.
yemek istiyorum💕
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]